DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Nieuwe tester! Trust flexi soft

Toen ik voor het eerst van deze bitjes hoorde vroeg ik me gelijk af waarom Trust voor een dikte van 20 mm gekozen heeft, we willen toch allemaal juist een dunner bit tegenwoordig? Maar de mensen bij Trust vertelden mij dat ik echt een keer met het bit moest gaan rijden en het bit goed in de mond moest bekijken. Dus zodoende is er  nu een testversie van het bitje. En eerlijk is eerlijk het bit ligt super mooi in de mond.

Het bitje voelt lang niet zo dik als een 20 mm RVS bit en het het bitje loopt naar het midden smal toe dus op de tong is het bit een stuk dunner. Aan de zijkant ligt het bit heel mooi op de lagen en kan je voelen dat er genoeg ruimte in de mond is.

Wat ook opvallend is, is het gladde materiaal. Bij rubberen en plastic bitten moet je opletten bij paarden met een droge mond zodat de bitten niet gaan “branden”. Dit bit is van heel glad materiaal wat niet stroef is, ook niet bij paarden met een droge mond.

Nu genoeg over de pasvorm en het materiaal. Het belangrijkste is natuurlijk, hoe rijdt het? Je voelt tijdens het rijden dat dit bitje heel vriendelijk inwerkt. Het bit is uitermate geschikt voor paarden die gevoelig in de mond zijn en moeilijk contact maken met de hand. Mijn ervaring is dat het bit niet geschikt is voor paarden die de neiging hebben in je hand te hangen en op de voorhand lopen, met dit bitje wordt dat alleen maar versterkt. Wel geschikt voor gevoelige paarden en ook voor jonge paarden, met dit flexi bit hebben jonge paarden direct een fijne eerste kennismaking met het bit.

1 Reactie

  • Steflyn schreef:

    Ik rij mijn jong paard al een jaar op dit bit en ben er heel tevreden van! Heb de overstap naar dit bit gemaakt aangezien mijn jong paard panikeert op metaal in zijn mond wegens een trauma in het verleden van een tandartsbezoek. Hier doet hij het super op en het is ook toegelaten op wedstrijd.
    Werkt heel zacht maar inderdaad ze worden er wel wat duwerig op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.