DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Wat is het verschil tussen Rambo , Rhino en Amigo dekens?

Horseware heeft vele dekens in het assortiment en heeft hierbij een onderscheid gemaakt tussen Rambo, Rhino en Amigo dekens. Wat is nu het grootste verschil tussen deze drie merknamen? In deze blog leggen we je het uit!

Rambo
Het eerste model van Horseware is de Rambo deken. Deze supersterke dekens zijn verkrijgbaar in diverse modellen. De Rambo buitendekens zijn gemaakt van 1000 D Ballistic Nylon. Dat is super sterk materiaal en bijna niet kapot te krijgen! Ballistic Nylon wordt ook gebruikt voor kogelwerende vesten. Dit is de buitenste laag op zo’n bescherm vest.
De binnenvoering van de Rambo dekens zijn voorzien van polyester. Dit is anti bacterieel, wordt niet statisch en laat je paard stralen onder de deken. De vulling wordt genoemd ‘’thermobonded fibrefill’’. Dit houdt in dat de vulling altijd luchtig blijft en op alle plaatsen even warm is. Zelfs als je paard gaat liggen en een drukpunt krijgt in de vulling, als de deken weer goed ligt trekt het drukpunt er ook weer uit!

Alle Rambo dekens zijn voorzien van drie kruissingels en een ‘V’ voorsluiting. Door de zachtere binnenvoering gaan de Rambo dekens niet schuren bij schouders of schoft.
De Rambo staldekens zijn gemaakt van 1000 D Ripstop materiaal. Dit zorgt ervoor dat bij een gaatje de stof niet verder door scheurt.

Rhino
De Rhino buitendekens zijn allemaal voorzien van speciale techniek om de deken waterdicht te krijgen. De dekens zijn opgebouwd uit 4 lagen:

  1. Sterke buitenkant – De buitenkant is gemaakt van een oersterke polypropyleen stof. Deze stof is 2 keer zo sterk dan de veelgebruikte polyester stof. Deze stof is waterafstotend. De druppels blijven op de deken liggen en worden niet geabsorbeerd door de stof.
  2. Waterdichte stof in het midden – De waterdichte coating (Aquatrans) is niet op de buitenste laag van de deken aangebracht maar op de laag daaronder. Zo blijft de coating in tact en kan deze niet beschadigd raken door invloeden van buitenaf. Waterdichtheid is gegarandeerd!
  3. Comfortabel aan de binnenkant – Onder de waterdichte laag is de deken gevuld met een thermobonded stof. Met uitzondering van de ongevoerde dekens.
  4. Polyester voering – De voering van de Rhino dekens zijn antistatisch en antibacterieel zodat de vacht van je paard mooi glanst en zacht aanvoelt.

Naast deze unieke samenstelling van de stof zijn alle Rhino dekens ook voorzien van de speciale Vari-Layer Technology. Bij een standaard deken gaat 80% van de warmte verloren door 40% van het oppervlakte van de deken. Met deze kennis in het achterhoofd heeft Horseware de Vari-Layer lijn ontwikkeld. Vari-Layer verhoogt de concentratie vezels in de vulling op de rug en bij de heupen van het paard om verlies van warmte te beperken. De vari-layer dekens zijn verkrijgbaar in 450 gram (Heavy) en 250 gram (Medium).

Amigo

Een ander zeer bekend model van Horseware zijn de Amigo dekens. Dit instapmodel van Horseware staat bekend om de degelijke maar zeer kwaliteitsvolle dekens. Deze dekens hebben een 1200 D Polyester buitenstof en is zeer geschikt als winterdeken. De Amigo dekens zijn er in diverse modellen en hebben een ‘V’ voorsluiting, Disc voorsluiting of een originele rechte voorsluiting. Tevens zijn er van Amigo ook XL modellen verkrijgbaar. Amigo heeft ook de Hero 900 lijn, dit zijn degelijke buitendekens voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij deze dekens kunnen geen liners gemaakt worden en zijn deze dekens alleen beschikbaar zonder hals of met een vaste hals.
De staldekens van Amigo zijn gemaakt van 210 D Ripstop materiaal.

Garantie
De Rambo en Rhino dekens hebben allemaal 3 jaar garantie op de waterdichtheid en hardware (dit zijn de clipjes van de voorsluiting of kruissingels). Amigo dekens hebben deze 3 jaar garantie niet. Door de speciale Aquatrans technologie hebben alle Horseware dekens een uitmuntende waterdichte laag. De hydrofobe buitenste laag zorgt ervoor dat het water niet in de deken kan lopen en laat het water van de deken af lopen. De binnenste hydrofiele laag zorgt ervoor dat het zweet van je paard in de deken trekt. Hierdoor blijft je paard altijd droog onder een Horseware deken in de regen of als het paard gezweet heeft.