DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Waarom lijnzaadolie voor je paard?

Er zijn vele verschillende soorten oliën die voor je paard geschikt zijn. Maar waarom is het dan toch verstandig om voor lijnzaadolie te kiezen? In deze blog leggen we het voor je uit.

Er zijn vele verschillende soorten oliën die je je paard kunt geven zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie, olijfolie en lijnzaadolie. Van deze oliën zijn sommige beter voor je paard dan andere. Een belangrijk feit is dat een paard in de natuur vetzuren binnenkrijgt via vers gras. Staat je paard veel binnen? Dan is het belangrijk om deze vetzuren op een goede manier aan te vullen met een olie. In hooi gaat het grootste gedeelte van de vetzuren verloren.

Een juiste balans tussen de omega vetzuren is belangrijk voor de algemene gezondheid van je paard. Een teveel aan omega 6 in het voer kan leiden tot een verminderde weerstand, ontstekingen en een doffe vacht. Omega 3 vetzuren hebben juiste een ontstekingsremmende werking en een positief effect op de weerstand en de algemene gezondheid. Lijnzaadolie bevat de juiste hoeveelheden vetzuren om ervoor te zorgen dat deze elkaar ondersteunen en niet tegenwerken.

Geef je jouw paard muesli en krachtvoer?

Deze producten bevatten vele plantaardige oliën en daardoor ook teveel omega 6 vetzuren. Door het geven van lijnzaadolie aan je paard naast het dagelijkse rantsoen wordt de verhouding vetzuren weer in balans brengen.

Hoeveel geef ik mijn paard van de lijnzaadolie?

Een klein beetje lijnzaadolie over het dagelijkse rantsoen helpt je paard al. Dit zorgt al voor een glanzende vacht en een gezond immuunsysteem. Staat je paard ook nog op de wei? Zorg er dan voor dat je niet te veel lijnzaadolie geeft. Een eetlepel is dan al genoeg. Staat je paard veel op stal? Dan kun je 60 ml per dag over het voer mengen.

Lijnzaadolie is verkrijgbaar in verschillende soorten verpakkingen zoals 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en een grote verpakking van 10 liter.

Bestseller – TRM Curragh Carron Olie