DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Vuurwerkangst bij paarden

Vuurwerkangst? Help je paard ontspannen in stressvolle situatie.

Sinterklaas is het land net pas uit en toch is het van belang om paarden die veel last hebben van het vuurwerk op oudejaarsdag nu al te ondersteunen. Met de producten van Puur kunnen paarden op natuurlijke basis ondersteunt worden. Het geknal is niet alleen op 31 december te horen, vaak begint het knallen eerder en ontstaat er daardoor vroegtijdig al een hoop stress bij het paard. Wanneer je je paard ondersteunt met Puur Tranquil en Puur Nervo zal er meer ontspanning ontstaan. Hoe fijn is het als jij onbezorgd om 00.00 uur van je glaasje champagne kunt genieten omdat je weet dat je paard relaxed in zijn stal staat?

Wanneer je vroegtijdig start met Puur Tranquil en Nervo hebben de producten de meest optimale werking. Begin van de maand dient er gestart te worden met de Puur Tranquil deze natuurlijke ontspanner versuft het paard niet. Er zijn enorm veel producten op de markt die toegediend kunnen worden tijdens stress situaties. Helaas beïnvloeden veel van deze producten alleen het reactievermogen. Het paard heeft nog steeds stress dit kan alleen minder goed geuit worden waardoor het enkel lijkt of je paard ontspannen is. Het gevolg hiervan is dat het paard alleen maar banger en meer gestrest wordt.

Puur Tranquil bestaat uit een zeer uitgebalanceerde combinatie van natuurlijke ingrediënten met onder andere Sint-janskruid wat een ontspannende werking heeft en het zenuwstelsel ondersteunt. Deze ingrediënten helpen het paard te laten ontspannen. Na een periode van één à twee weken is het tijd om te starten met Puur Nervo. Dit product is zeer geschikt voor onrustige periodes en bij nervositeit die onder andere kan ontstaan tijdens transport of door harde geluiden. Dat maakt dit product zeer geschikt om toe te dienen in de Decembermaand ter ondersteuning bij de Puur Tranquil. De combinatie van beide producten vormt een goede ondersteuning bij het vermijden van stress.

Mocht je paard last hebben van hevig vuurwerkangst dan raden wij aan om tijdens oud en nieuw Phytonics Strezz toe te dienen. Strezz kan in acute gevallen voor, tijdens of na de stress situatie toegediend worden. Deze druppels werken snel en helpen je paard weer gemakkelijker te ontspannen.

Met deze combinatie van producten kan je met een gerust hart de Decembermaand in en zullen de producten je paard helpen ontspannen in stressvolle situaties.