DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Wat maakt TRM Electrolyte Gold zo bijzonder?

Wat maakt de TRM Electrolyte Gold zo bijzonder en onderscheidend?

Wanneer je paard een hoge inspanning levert of wanneer het erg warm is verliest je paard veel vocht en elektrolyten door te zweten. Elektrolyten bestaan uit natrium, chloride en kalium, daarnaast verliest je paard via het zweet ook de mineralen magnesium en calcium. Elektrolyten komen in het dagelijkse rantsoen van je paard voor dus bij lichte arbeid of onder normale omstandigheden is het niet nodig om deze via een supplement aan te vullen. Echter bij extreme hitte of wanneer je paard veel zweet is het raadzaam om elektrolyten aan te vullen met een supplement. Elektrolyten worden niet in weefsels opgeslagen, daarom heeft je paard hier geen reserve van en is het belangrijk om ze weer aan te vullen wanneer ze verloren gaan. Indien je paard een tekort heeft aan elektrolyten raakt de vochthuishouding uit balans en kunnen er problemen ontstaan zoals spierbevangenheid.

TRM Electrolyte Gold

Zoals de meeste elektrolyten supplementen bevat Electrolyte Gold de oplosbare zouten van natrium, kalium calcium en magnesium .

Elk 50g zakje bevat

Natriumchloride 10.200 mg
Natrium Citraat 1.650 mg
Kaliumchloride 8,830 mg
Magnesiumsulfaat 600 mg
Calciumcarbonaat 7.400 mg

Bovendien bevat het Glucose en Glycine, het is wetenschappelijk bewezen dat deze bijdragen aan de absorptie van elektrolyten via het maag- darmkanaal.

Tijdens een intensieve training komen vrij radicalen vrij, dit kan leiden tot afbraak en verlies van spiermassa. Electrolyte Gold bevat een hoog gehalte aan antioxidanten in de vorm van vitamine E en C. Deze vitaminen beschermen het spierweefsel door de vrije radicalen te neutraliseren.

Wanneer en hoe kan je Electrolyte Gold gebruiken?

Normaal gesproken adviseren wij om paarden welke in training staan of wedstrijden lopen 1 zakje te geven na afloop van de inspanning. Dit kan over het voer maar veel ruiters vinden het fijn om het poeder op te lossen in water en via een spuit in de mond te doseren, zo weet je zeker dat je paard direct de juiste dosering elektrolyten binnenkrijgt. Wanneer je paard dit vervelend vindt raden wij dit af en kan je het beste het poeder over het voeren strooien en een beetje nat maken. Zorg er altijd voor dat je paard vers drinkwater tot zijn beschikking heeft.

Een veel gemaakt fout bij het toedingen van elektrolyten is dat het supplement in een emmer met water gemengd worden. Zo weet je ten eerste niet zeker wanneer en hoeveel elektrolyten je paard binnenkrijgt en ten tweede is er een kans dat je paard zijn water laat staan omdat hij de smaak niet lekker vindt.

Wij adviseren om paarden welke op lang transport staan of bij extreem warme temperaturen 1 zakje Electrolyte Gold per dag te geven.

Wanneer je paard in lichte training staat is het advies om 1 zakje om de dag te geven.

Wanneer je paard extreem moet presteren, denk aan een springparcours of dressuurproef in Aachen (wanneer het boven de 30 graden is) adviseren wij om op de ochtend van de wedstrijddag 1 zakje te voeren en 1 zakje na de inspanning.

Voordelen Electrolyte Gold

De Electrolyte Gold is een geavanceerd product wat meer doet dan enkel elektrolyten vervangen. De Electrolyte Gold draagt bij aan het leveren van topprestaties en versnelt het herstel. De elektrolyten worden super snel door je paard opgenomen door de toevoeging van glucose en glycine, hierdoor is de hersteltijd korter.

Een ander groot voordeel van de Electrolyte Gold is de toevoeging van de antioxiderende vitamines E en C. Wanneer je paard een grote inspanning levert gaat dit niet alleen gepaard met zweten (verlies elektrolyten) maar komen er ook vrije radicalen vrij in het lichaam. Deze vrije radicalen worden geneutraliseerd door de toegevoegde antioxidanten zodat het spierweefsel beschermt is tegen afbraak.

De Electrolyte Gold is dus echt gericht op paarden welke zweten door het leveren van een grote inspanning, dit kan een intensieve training zijn maar ook een zware wedstrijd.