DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Therapie dekens: wat is het verschil?

Er zijn op dit moment vele soorten therapiedekens welke allemaal een andere werking hebben. In deze blog lees je de verschillende werkingen van de dekens.

Rambo Ionic
Horseware heeft een therapiedeken gemaakt genaamd: Ionic. Dit is een deken die bestaat uit toermalijnen, een kristal poeder dat aan de binnenzijde van de deken is aangebracht. Deze stof krijgt zowel warm als koud een elektrische lading en maakt negatieve ionen aan om de balans weer terug te brengen in het paardenlichaam. De negatieve ionen die ontstaan uit de deken komen uiteindelijk via het lichaam in de bloedbaan terecht en hier zorgen zij dat de zuurstofatomen afnemen in grootte en de bloedvezels worden wijder.

Dit heeft als gevolg dat er meer ruimte ontstaat en het bloed beter en efficiënter circuleert. Door een betere bloedcirculatie worden afvalstoffen sneller afgevoerd en het lichaam hersteld sneller na bijvoorbeeld een zware training. Er zijn diverse varianten dekens in de Ionic lijn. Na een opbouwfase kan de deken 24/7 gedragen worden.

Bucas Recuptex
De Bucas Recuptex deken heeft aan de bovenzijde van de deken een speciale stof: Recuptex. De Recuptex stof werkt als een kooi van Faraday, het gewatteerde bovenste deel weerspiegeld de magnetische velden in het lichaam. Het behoud van deze magnetische velden stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer in het lichaam en de rug van het paard, die geneest en vermindert zowel zwelling en ontsteking en bevordert een snellere genezing.

De deken kan preventief worden ingezet om blessures of fysieke problemen te voorkomen en beschikbaar in twee varianten. De Bucas Recuptex deken kan gebruikt worden als staldeken, onderdeken of losse therapiedeken. Na een opbouwfase kan de deken 24/7 gebruikt worden.

 

Back on Track dekens
De Back On Track dekens hebben allemaal een therapeutische werking. De dekens zijn gemaakt van Welltex, een keramisch poeder dat in polyester en polypropyleen weefsel wordt gesmolten. Door deze smelting ontstaat er een stof die lichaamswarmte weerkaatst naar het paardenlichaam, hierdoor neemt de bloedcirculatie toe. Deze langgolvige warmtestraling zorgt voor een goede bloedcirculatie waardoor de spanning in de spieren afneemt, afvalstoffen sneller afgevoerd worden en de spieren soepel blijven. Tevens vermindert een verbeterde bloedcirculatie de kans blessures en zorgt voor sneller herstel van blessures.

Het advies voor is om de Back On Track producten de eerste 2-3 dagen op te bouwen tot een maximum van 4 uur. Door de verhoogde bloedsomloop, wat een goed teken is, kan het zijn dat er zwellingen ontstaan. Na een rustige opbouw fase kan de deken ook langere tijd gebruikt worden.

Bekijk hier alle therapiedekens