DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Achter de schermen: Van idee tot EquiFit product

In deze blog nemen wij een kijkje achter de schermen bij het productieproces van de Equifit beschermers, het Amerikaanse merk wat bekend staat om de mooi afgewerkte en functionele beschermers. Caitlin Thompson legt de diverse werkzaamheden van het productieproces uit.

Om innovatieve producten te kunnen produceren is er een team continue bezig om voor jou en je paard de beste technologieën te combineren om kwalitatief goede producten te kunnen ontwikkelen. Bij EquiFit loopt dit proces via de volgende stappen:

  • Identificeer een probleem of een behoefte binnen de industrie
  • Onderzoek om te zien hoe mensen dit probleem momenteel oplossen
  • Verschillende rondes van conceptgeneratie
  • Uitgebreide test

Deze stappen helpen bij het bepalen van het ontwerp, de materiaalkeuze, dimensionering en functionele eigenschappen. Wanneer er uiteindelijk een punt bereikt is waar alle medewerkers tevreden zijn en het product functioneert zoals bedoeld is, wordt het gelanceerd en kunnen zowel ruiter als paard genieten van het comfort van de EquiFit producten.

De producten in de testfase worden door veel verschillende ruiters en amazones getest voor verschillende disciplines. Diverse grote stallen en topruiters/amazones helpen Equifit door de producten te gebruiken en de bevindingen te delen. Deze testperiodes omvat maanden voordat een product echt in productie gaat, alle kleine en grote feedbackpunten worden verwerkt om tot een goed eindproduct te komen.

De tijd die nodig is om producten te produceren varieert sterk. Het productieproces van de bekende pastern wrap ging zeer vlot en was al snel een succes. Bij de D-Teq boot was er een relatief lange test en productie periode nodig maar dat maakt dat de D-Teq boot nu wel in de meest optimale vorm op de markt is gebracht.

De meest indrukwekkende productlijn om te lanceren bij EquiFit was voor Thompson de SheepsWool-lijn. Ze vertelt dat Equifit in staat was om een SheepsWool-lijn te creëren die heel anders is dan wat momenteel op de markt is.  Bij de meeste andere merken wordt met een voering van schapenvacht de huid van de schapen ook gebruikt. Door een synthetische drager te gebruiken in plaats van de huid van schapen heeft Equifit daar een perfect alternatief op gevonden. Zo kan er toch geprofiteerd worden van alle voordelen van echt wol, zonder schadelijke gevolgen voor schapen.

EquiFit wilde de speciale absorberende technologie ook in de SheepWool-lijn verwerken om zo een optimaal schokabsorberende beschermer op de markt te brengen. Erg enthousiast waren ze bij  dan ook wanneer er een ​​manier gevonden was om dit te doen, door een voering te creëren die bestaat uit het bekende absorberende foam en schapenbont.

Momenteel wordt er bij EquiFit gewerkt aan veel producten en technologieën. Deze projecten variëren in het verder uitbreiden van bestaande productlijnen en het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten.

Bekijk hier onze Equifit collectie.