DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Nieuwe voering Kentucky dekens

In deze blog lees je alles over de warme binnenvoering van de Kentucky dekens. Wij hebben Thomas Tuytens, de man achter Kentucky, vragen gesteld over deze unieke binnenvoering waar wij erg enthousiast over zijn.

Waarom heeft Kentucky gekozen voor een binnen voering van artificiële konijnenvacht?

Wij hebben afgelopen tijd niet stilgezeten en een nieuwe deken lijn ontwikkeld, hierbij was het voor ons een must om opnieuw met vernieuwing te komen. De nylon binnenvoering wordt immers bij bijna alle dekens gebruikt. Dankzij onze kennis in de grondstoffen, een familiebedrijf in de synthetische textielsector, hebben we samen met onze leverancier een artificiële vacht kunnen ontwikkelen die dezelfde eigenschappen heeft als een konijnenvacht. Hierbij benadrukken wij dat onze voering nagemaakt is en geen echte konijnenvacht is.

Wat zijn de voordelen van zo’n binnenvoering t.o.v. een nylon binnenvoering?

Eigenlijk zijn beide voeringen niet te vergelijken. In de textielsector worden kilometers nylon voeringen voor tal van toepassingen en dit is een uitstekende voering. Echter hebben wij met onze artificieel konijnenvacht een andere gedachtegang willen bereiken, namelijk met minder gewicht en vulling meer warmte en comfort te creëren voor het paard. Hoe meer comfort een paard heeft komt dit ten goede van zijn prestaties en daar draait het allemaal om.

Is deze voering ook warmer dan een normale binnenvoering van een winterdeken?

Gezien de artificiële konijnenvacht bestaat uit kleine haartjes waar luchtzakjes tussen zitten heb je automatisch een warmere voering die de lichaamswarmte van uw paard vasthouden waardoor het deken extra warm is. Door de warmte / gewichtsverhouding biedt deze voering een uitstekend comfort. Een leuk detail, grooms op internationale wedstrijden zie je soms wel eens op de Kentucky dekens een dutje doen!

 

Blijven de haren aan de binnenvoering zitten? En kan deze gewassen worden?

Onze dekens zijn wasbaar aan 30°C in de wasmachine. Er blijven geen haartjes aan de binnenvoering zitten bij een goed onderhouden en gezond paard.

Bij intensief gebruik, blijft de binnenvoering net zo zacht als bij aankoop?

Bij intensief gebruik blijft de binnenvoering net zo zacht echter moet je die wel op regelmatige tijdstippen wassen als het deken aan de binnenkant vuil is.

 

 • KENTUCKY TURNOUT RUG HEAVY

  KENTUCKY TURNOUT RUG HEAVY

  Oersterke waterdichte winterdeken met 300 grams vulling. Deze winterdeken is voorzien van chique lederen details. De deken is volledig gevoerd met artificieel konijnenvacht voor extra comfort.

  €239.00
 • KENTUCKY STALDEKEN

  KENTUCKY STALDEKEN

  400 grams staldeken van Kentucky met een zacht schapenvacht bontje bij de schoft. De deken heeft een artificiële konijnenbont binnenkant voor extra comfort.

  €179.50
 • KENTUCKY SHOWDEKEN

  KENTUCKY SHOWDEKEN

  Chique stal- en transportdeken met een artificiële schapenvacht rand rondom de hals. Deze 160 grams deken is gevoerd met een artificiële konijnenvacht stof welke super zacht aanvoelt.

  €189.50