DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Nieuw seizoen, nieuwe dekens

De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen.

Regendekens

Horseware is al jaren lang bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken en het toepassen van nieuwe materialen. Dit voorjaar komt Horseware dan ook met een nieuwe uitvoering van de populaire Hero 6 deken. Het nieuwe bij deze deken is de binnenzijde, welke is uitgerust met een netvoering. Deze netvoering zorgt ervoor dat er een optimale luchtcirculatie onder de deken ontstaat. Zo zal je paard het dit voorjaar, als het zonnetje goed doorkomt, het niet direct te warm hebben. Deze deken is tevens waterdicht waardoor deze ook gebruikt kan worden tijdens regenachtige dagen.

Horseware heeft ook een nieuwe sluiting ontwikkeld. Deze innovatieve disc voorsluiting is van kunststof en daardoor zeer licht van gewicht. De disc voorsluiting garandeert een stabiele ligging van de deken, zelfs wanneer je paard zich met de voorjaarskriebels even laat gaan. De deken wordt door de vier bevestigingen beter op de plaats gehouden en hierdoor gaat de deken niet schuiven. De Amigo Hero 6 deken is verkrijgbaar met en zonder disc sluiting.

Niet alleen aan de techniek van de deken is gedacht maar je paard moet natuurlijk ook gezien worden. Daarom heeft Horseware een nieuwe kleur: rood! Wij zijn enthousiast, het is een frisse kleur om te zien en met de groen en zwarte details heeft de deken een vrolijke uitstraling.

 

Vliegendekens

Wanneer de temperatuur echt begint te stijgen zullen de insecten helaas ook weer tevoorschijn komen. Om je paard optimaal te beschermen tegen insecten en de eventuele jeuk die daarmee gepaard gaat, heeft Horseware een nieuwe vliegendeken gemaakt.

De Amigo Vamoose Evolution is een deken waar de bekende technologieën van Horseware samen komen. De buitenzijde van de deken is behandeld met Vamoose om insecten te weren. De deken heeft een stabiele ligging door de disc voorsluiting, drie buiksingels inclusief buikflap met klittenband bevestigingen en de royale staartflap met bilkoord. De kleuren van de deken, aquablauw en oranje, zijn gekozen omdat de meeste insecten deze kleuren niet goed kunnen waarnemen. Dit heeft te maken met het natuurlijk elektromagnetisch spectrum van de insecten

 

Ook Busse heeft een nieuwe vliegen/eczeem deken ontwikkeld. Deze deken is gemaakt van 900 den polyester en is bestendig tegen scheuren. Een deel van de binnenzijde van de deken is bekleed met zacht nylonsatijn om schuurplekken bij de schoft, schouder en hals te voorkomen. De gespen van de V-voorsluiting zijn uitgerust met verwisselbare karabijnhaken. De brede anatomische buiklap en bilkoorden zijn voorzien van elastiek waardoor ze in lengte verstelbaar zijn en er meer bewegingsvrijheid ontstaat. Het halsdeel is vast en heeft uitsparingen voor de oren om het gehele paard optimaal te beschermen.

Deze deken is enkel beschikbaar in de kleur wit.

 

 

Nieuwsgierig naar een van de dekens? Bekijk dan nu snel alle nieuwe voorjaardekens op onze site.