DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Nieuw in Team DocHorse

Mijn naam is Ruby Jager en ik loop nu 2 weken stage bij DocHorse. Ik volg de Opleiding Hippische Bedrijfskunde in Dronten en ik zit nu in het eerste jaar van de opleiding. Paarden zijn mijn grote passie en ik rijd al sinds mijn 6e. Op het moment rijd ik 2 paarden, met Troilus start ik ZZ-Licht en onze fries Jippe wil ik binnenkort ook gaan starten. Verder vind ik het heerlijk om buitenritten te maken door de mooie Veluwe.

Ik wil me graag voorstellen aan de hand van mijn vijf favoriete producten die ik graag gebruik:

 

#1 Bucas Recuptex therapie deken  

Mijn paard is wat ouder waardoor hij wel eens wat stijfjes kan zijn, ook heeft hij een gevoelige rug. De Recuptex stof bevordert de bloedcirculatie wat zorgt voor een betere toevoer van vers zuurstof en een betere afvoer van afvalstoffen. Als ik deze deken voor het rijden gebruik merk ik meteen verschil; mijn paard draaft gelijk veel losser weg. Na het rijden gebruik ik deze ook om te zorgen dat ik de volgende dag weer lekker kan rijden!

 

 

 

#2 Cowboy Magic yellow out shampoo

Ik gebruik deze shampoo al heel lang want ik vind hem super fijn! Als ik op wedstrijd ga, krijg ik de voetjes van mijn paard hier super wit mee. De verpakking is lekker groot en de shampoo ruikt ook nog eens heerlijk. Ideaal voor witte haren en vieze vlekken!

 

 

#3 Striphair Grooming tool

Ik gebruik deze alles-in-een grooming tool nog niet heel lang, maar hij bevalt heel goed! Ik gebruik deze groomer om mijn paarden te borstelen, te wassen maar ook gebruik ik hem als zweetmes. De losse haren, het vuil en de huidschilfers krijg ik er makkelijk mee weg. Ik gebruik de Stiphair ook na het rijden zo dat ik het opgedroogde zweet makkelijk kan verwijderen.  Door de toegevoegde natuurlijke oliën gaan mijn paarden er super mooi van glanzen.

 

 


#4 Equine America Buteless

Dit product gebruik ik ook voor mijn oudere paard en hij reageert hier heel goed op. Door de Equine America Buteless blijft mijn paard soepel en los in zijn lijf. Doordat mijn paard hier losser van  wordt, krijgt hij ook een beetje extra energie om goed te presteren en heeft hij veel plezier in de trainingen. Tevens eet mijn paard dit erg goed over zijn dagelijkse krachtvoer.

 

#5 Lemieux onderlegger bont

Mijn zadels sluiten goed aan op mijn paarden maar ik vind dat een zadelonderlegger net wat meer comfort geeft voor de rug, daarom gebruik ik de zadelonderlegger van Lemieux. Deze zadelonderlegger is super zacht vergeleken met andere zadelonderleggers. Ik gebruik deze onderlegger voor beide paarden en hierdoor blijft mijn zadel perfect op de juiste plek liggen. Tevens ziet het wol er ook nog super mooi uit na intensief gebruik.

 

 

 

 • STRIPHAIR GROOMING TOOL

  STRIPHAIR GROOMING TOOL

  Onmisbare en multifunctionele grooming tool voor de dagelijkse poetsbeurt van je paard. Deze rubberen borstel kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

  €39.95
 • BUCAS RECUPTEX THERAPIE DEKEN

  BUCAS RECUPTEX THERAPIE DEKEN

  De meest verkochte therapie deken. De recuptex deken bevordert de bloedcirculatie wat zorgt voor een betere toevoer van vers zuurstof en een betere afvoer van afvalstoffen. Dit zorgt voor losse en soepele spieren, het resultaat is al merkbaar na de eerste behandeling.

  €145.00€195.00
 • EQUINE AMERICA BUTELESS

  EQUINE AMERICA BUTELESS

  Dit product met een verlichtende werking is geheel dopingvrij en bevat de meest sterke kruiden uit de natuur.

  €35.00