DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

NAF Magic getest!

Wat doe je als je paard kijkerig is, heel kijkerig. En bang voor andere paarden? En niet eens dicht langs de hindernissen durft te lopen? Wat als hij zoveel stress opbouwt dat een ander hem niet eens een geruststellende aai over de hals kan geven als je erop zit?

Ik brak m’n hoofd over een paard van me. Longeren voor het rijden hielp niet, elke dag trainen was ook geen optie gezien de jonge leeftijd.

Extra veel in de wei of paddock leverde ook geen verbetering op. Toen ik er een keer hard vanaf klapte omdat ‘ie van iemand schrok, was het paard ook nog eens bang van mij. Weg alle vertrouwen, afstappen werd al moeilijk en ik had ‘m nog wel zelf opgeleid.

Dan maar eens drie maanden vakantie, op de wei. Terug onder het zadel was de stress meteen terug. En nu? Het ging al een stuk beter als de wind niet meer in de oren kwam en het geluid van de eigen voetstappen (ja, dat kan ook eng zijn) gereduceerd werden door de Equifit oorpluggen en Busse oornetje Silence maar we waren er nog lang niet.  M’n paard voelde aan alsof er elk moment een leeuw op de rug zou springen. Altijd op scherp, in de startblokken om weg te vluchten.

Terwijl ik dit schrijf ben ik anderhalve maand verder. Ik heb een nieuw paard! Zelfde verpakking, andere mindset! Op advies ben ik elke dag een scheutje NAF Magic (vloeibaar) over het voer gaan geven. Het zou even moeten inwerken, maar de eerste dag voelde ik meteen resultaat. Waar normaal de staart op de rug kwam te liggen, konden we een stuk comfortabeler rijden.

Ondertussen kan ik zeggen dat m’n paard een enorme boost zelfvertrouwen heeft gekregen. Alsof hij de hoofdzaken van de bijzaken kan scheiden.

Andere paarden blijven eng als ze in de buurt komen, maar de focus is veel sneller terug bij het werk. Het aantal schrikreacties is aanzienlijk gedaald en de progressie in de springparcoursen is gigantisch! Wat ben ik hier blij mee.

Voorlopig blijft NAF Magic op het menu staan, tot m’n paard meer bevestigd is waarna we het supplement gaan afbouwen. Eén ding is zeker, dit werkt! Ik gebruik de vloeibare NAF Magic. De eerste dag werd de brok met lange tanden gegeten, maar daarna ging het prima. Omgerekend kost NAF Magic een euro per dag en dat is me alles waard. Een paard dat veel sneller tot ontspanning komt en tevredener is in de trainingen. Had ik het maar eerder gevoerd!

In ons assortiment hebben we verschillende varianten op voorraad zoals de NAF Magic Vloeibaar en de NAF Magic Poeder