DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Merk uitgelicht: Cal Rei

In deze nieuwe serie lichten wij iedere keer een merk uit wat in ons assortiment zit. We beginnen met Cal Rei, de innovatieve zadeldekjes.

Cal Rei is een merk wat ontstaan is in Barcelona, Spanje. Door het warme weer in Spanje heeft de eigenaresse van Cal Rei deze dekjes bedacht. De focus het familiebedrijf ligt op het onderzoeken en ontwikkelen van technische textiel producten voor de paardensport. Het bedrijf produceert als meer dan 50 jaar technische materialen voor diverse humane toepassingen en paardensport.

De producten van Cal Rei zijn tot stand gekomen door samenwerkingen met dierenartsen, trainers en ruiters. Alle zadeldekjes van Cal Rei zijn gemaakt van het speciale 3D Spacer materiaal. Dit materiaal bestaat uit polyester vezels die in horizontale en verticale richting zijn geweven. Hierdoor is er een optimale schokdemping, drukverdeling en ventilatie.

 

Doordat de dekjes in verschillende richtingen geweven zijn, zitten er tussen de lagen kleine gaatjes. Hierdoor is het dekje optimaal luchtdoorlatend en gaat het paard minder snel zweten onder het dekje. Doordat zweet en/of vocht niet kan ophopen en aan het dekje vast blijven plakken werkt het dekje anti bacterieel. Het materiaal van de dekjes vormt zich naar de rug van het paard en verdeelt de druk van het zadel optimaal.

De dekjes zijn eenvoudig te reinigen met een tuinslang of in de wasmachine. Het materiaal droogt binnen een half uur waardoor je het dekje snel weer kunt gebruiken.

De dekjes zijn verkrijgbaar in diverse varianten:


Topacio –  deze variant heeft een kunstlederen bies

Casual – deze variant is afgewerkt met een katoenen bies en koord

Diamond – deze variant heeft een katoenen bies met een goud-, zilver- of bronskleurig draad langs de bies.

De dekjes zijn verkrijgbaar in springen, dressuur, western, trekking en endurance. Tevens zijn er speciale hondenmatten, staartbeschermers, oornetjes en onderleggers voor onder het zadel.

 

 

 • CAL REI DRESSUUR CASUAL ZADELDEK

  CAL REI DRESSUUR CASUAL ZADELDEK

  De dekjes uit de casual collectie van Cal Rei zijn afgewerkt met een katoenen bies en een chique koord. De Cal Rei producten zijn gemaakt van speciaal 3D spacer materiaal. Dit zorgt voor optimale drukverdeling, schokdemping en goede ventilatie.

  €99.95
 • CAL REI DRESSUUR DIAMOND ZADELDEK

  CAL REI DRESSUUR DIAMOND ZADELDEK

  De dekjes uit de diamond collectie van Cal Rei zijn afgewerkt met een katoenen bies en een goud-, zilver- of bronskleurig draad langs de bies. Deze dekjes hebben een super luxe uitstraling, perfect voor op concours.

  €99.95
 • CAL REI DRESSUUR TOPACIO ZADELDEK

  CAL REI DRESSUUR TOPACIO ZADELDEK

  Innovatieve zadeldekjes met speciale 3D Spacer. Hierdoor een goede drukverdeling en optimale ventilatie.

  €89.95