DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Meest gestelde vragen over de Bucas Recuptex deken

Lees hier alles wat je wilt weten over Bucas Recuptex!

De Bucas Recuptex therapiedeken is een populaire deken en wij krijgen dan ook vaak vragen over de werking. In deze blog lees je de meest gestelde vragen en natuurlijk ook een antwoord daarop.

Wat doet de Bucas Recuptex stof bij mijn paard?
De Bucas Recuptex deken stimuleert de bloedcirculatie en bevorderd zuurstof toevoer. Hierdoor herstel het paard sneller van bijvoorbeeld een zware training en ontstaat er minder spierpijn. Tevens zorgt het Bucas Recuptex materiaal voor een betere afvoer van afvalstoffen. Uiteindelijk zorgt het Recuptex materiaal voor ontspannen spieren en vermindering van zwellingen en ontstekingen.

Hoe werkt het Recuptex materiaal in de deken?
De Bucas Recuptex deken heeft aan de bovenzijde van de deken speciaal materiaal. Dit materiaal verzorgt een kooi constructie waardoor magneetvelden worden vastgehouden. Door deze magneetvelden wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Wat zijn de merkbare gevolgen van de Recuptex deken op mijn paard?
De werking van de Bucas recuptex deken is te merken doordat het paard meer ontspannen is en losser in het lijf is. Na een zware training gaat het herstel sneller en kan er sneller met intensieve belasting worden gestart. Een groot voordeel van de Recuptex deken is ook dat het paard meer ontspannen is tijdens transport en beter aan de hulpen tijdens het rijden.

Kan de werking van de deken stoppen?
Nee, de werking van de deken blijft altijd hetzelfde zelfs na veelvuldig gebruik en wassen. Wanneer de deken kapot gaat bij het Recuptex gedeelte kan het wel zijn dat de werking minder wordt.

Kan de deken gewassen worden?
Ja, de deken is eenvoudig te wassen op maximaal 40 graden en daarvoor kun je het speciale Bucas wasmiddel gebruiken.

Werkt de deken ook als er een andere deken onder ligt?
De werking van de deken wordt minder zodra er meer afstand tussen de huid van het paard en de deken zit. Het advies is dan ook om de deken direct op de huid van het paard te leggen.

Mijn paard zweet eronder, is dat erg?
Dit is niet erg! Door de stimulatie van de bloedcirculatie wordt het ook warmer onder de deken. Dit kan de oorzaak zijn van het zweten van je paard. Door de stimulatie kan het paard niet afkoelen of stijf worden. Tevens heeft de Recuptex deken ook het bekende stay-dry systeem aan de zijkant waardoor zweet snel wordt afgevoerd. Hierdoor kan de deken direct op een nat paard worden gelegd.

Het advies is 2 uur voor en 2 uur na het rijden te gebruiken, dit is voor mij erg lastig.
Doordat de Recuptex deken een speciale werking heeft moet het paard hier eerst aan wennen. Het advies is dan ook om het gebruik van de deken op te bouwen en uiteindelijk kan de deken 24/7 op het paard liggen. Voor de beste werking is het advies om de deken af en toe niet op te leggen zodat de natuurlijke processen in het lichaam weer tot rust kunnen komen.

Kan de deken gebruikt worden als onderdeken?
Ja dat kan. De Recuptex deken heeft speciale bevestigingspunten om aan de meeste Bucas dekens te kunnen bevestigen. De deken kan ook onder andere merk dekens maar hiervoor zijn de bevestigingspunten niet gemaakt. Wellicht moet de deken dan op een andere manier worden vastgemaakt.

Hoeveel extra warmte geeft de Recuptex deken?
Het is lastig in te schatten hoe warm de deken precies is omdat ieder paard anders is. Bucas houdt een temperatuur range aan van minimaal 10 graden. Heeft het paard het eerder koud dan adviseren wij om een dikkere onderdeken te kiezen. Een temperatuur sensor is niet te gebruiken bij de Recuptex deken omdat door de magnetische stof de werking van het draadloze signaal tegengehouden wordt.

 

Kan ik de deken gebruiken als mijn paard onder controle is bij de dierenarts?
Wij adviseren om dit in overleg te beslissen met de dierenarts.

Werkt de deken ook voor mensen en andere dieren?
Ja! De deken werkt in principe bij alle dieren en mensen. Je kunt de deken ook bij jezelf proberen.

In welke maten is de deken verkrijgbaar?
De Recuptex deken is verkrijgbaar in maten 115 t/m 165 (bovenlengte).

 

Zijn er ook andere varianten van de deken beschikbaar?
Sinds kort is er een Recuptex Uitrijdeken beschikbaar welke vastgemaakt kan worden aan het zadel. Hierdoor blijft het paard lekker warm en extra soepel tijdens het rijden.

Tevens is er ook een Bucas Recuptex Light beschikbaar. Deze deken heeft dezelfde pasvorm als de standaard deken maar in plaats was de Stay-Dry voering aan de zijkant heeft deze deken een gemaasde zijkant waardoor de deken minder warm is en ook in de zomer gebruikt kan worden.

Daarnaast is er ook een Bucas Recuptex Stapmolendeken en zijn er de losse Recuptex Halsdelen verkrijgbaar. Ook aan de honden is gedacht, sinds kort hebben wij ook Recuptex Hondenjassen in het assortiment