DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Klinische studie Equilibrium massage pad

MASSAGE PAD – Samenvatting van de testresultaten

Klinisch onderzoek naar de Equilibrium Therapy Massage Pad

De Equilibrium massage pad is onafhankelijk getest door het Myerscough College in Lancashire.

De resultaten, voortkomend uit 6 weken testen, laten zien dat de massage pad een positief effect heeft op sportpaarden, de flexibiliteit van de rug wordt verbeterd, het heeft een ontspannend effect en verbeterd en verlengt de paslengte.

Er zijn 2 onderdelen van deze studie:

  1. De paarden werden gemonitord op tekenen van stress, zowel voor, tijdens als na het gebruik van de massage pad in een periode van 6 weken
  2. De paarden werden getoetst op flexibiliteit en souplesse. Er waren 2 groepen paarden, de behandelde groep en de controle groep.

Test methodes

De flexibiliteit van de rug werd getest door de ‘Arch Dip Test’. De Arch Dip Test is een betrouwbare en bewezen indicator voor het testen van de flexibiliteit van de rug (Pelham & Schobesberger 2006). Tijdens deze test wordt door middel van het uitoefenen van druk de reflexen van de rug gemeten. Wanneer druk wordt uitgeoefend op een bepaalde plek rondom de rugwervels zal je zien dat het paard zich wegdrukt. Hoe flexibelere de rug is des te meer je paard reageert op de uitgeoefende druk. Tijdens de Arch test wordt de druk uitgeoefende op de middellijn van het paard, hierdoor wordt een opwaartse beweging van de rug gestimuleerd. Kort samengevat, een meer flexibele rug laat een meer opwaartse beweging zien bij het toepassing van druk.

Om de mate van ontspanning aan te tonen werd gebruik gemaakt van een hartslagmeter.

Resultaten

Verminderen van stijfheid

De massage pad helpt om stijfheid in de rug te verminderen, ook bij langdurige chronische klachten. Dit komt doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd naar de spieren. Test resultaten tonen aan dat de flexibiliteit van de rug over het algemeen van 46% toeneemt.

Paslengte

De testresultaten tonen aan de de paslengte van de behandelde paarden vergroot werd met 12 cm, daar waar de controle groep maar een kleine verbetering aantoonde.

Ontspanning

Door middel van een hartslagmeter is aangetoond dat de behandelde paarden constant een lagere hartslag hadden dan de paarden uit de controle groep.

Conclusie

De resultaten na 6 weken testen geven aan dat het welzijn van het paard verbeterd is doordat de behandelde paarden meer ontspannend zijn en dat de prestaties van de paarden verbeteren doordat de rugspieren meer flexibel zijn.

Bron: http://www.equilibriumproducts.com/wellbeing/massage-pad-summary-of-test-results/