DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Kies de juiste maat vliegenmasker

In deze blog geven we je tips hoe je het beste de juiste maat voor een vliegenmasker kunt bestellen. Wanneer je paard last heeft van vliegen wil je dit zo snel mogelijk oplossen zonder steeds de verkeerde maat te bestellen!

Er zijn verschillende soorten maskers die voor diverse paarden werken. Je hebt natuurlijk de full face maskers, deze bieden bescherming over het hele hoofd van je paard en hierbij is de neus ook bedekt. Dit masker is zeer geschikt voor gevoelige paarden en paarden die snel irritatie hebben aan neus of mond door vliegen of overige insecten.

Daarnaast heb je de vliegenmaskers met oren, deze beschermen de ogen en oren. Is het paard gevoelig rond de oren dan is het handig om een masker te kiezen met oorbescherming. Hierdoor kunnen insecten niet in de oren gaan zitten en ontstaan hier geen irritaties. Belangrijk bij deze maskers is dat de oren goed passen in het masker en niet te groot of klein zijn.

Tevens zijn er ook nog maskers zonder oorbescherming. Deze maskers beschermen de ogen en het gebied rondom de ogen van het paard. Heeft je paard bijvoorbeeld een grote voorpluk of lastig aan te raken bij de oren, dat is dit masker ideaal.

Hoe kies ik de juiste maat?

Belangrijk om te weten bij het aanschaffen van een vliegenmasker is de maat van je hoofdstel/halster. Heeft je paard bijvoorbeeld maat full van hoofdstel dan is het advies om dezelfde maat vliegenmasker aan te schaffen. Tevens moet het vliegenmasker goed aangesloten zitten bij de neus en nek. Openstaande randjes maken het voor de vliegen makkelijker om onder het masker te vliegen en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Naast het goed aansluiten van het masker rond de neus en nek moet het masker ook genoeg ruimte hebben rond de ogen. Wanneer het mesh materiaal van het vliegenmasker direct tegen de ogen aanzit zal dit gaan schuren op de gevoelige huid rondom de ogen. Wanneer de wimpers van je paard tegen het masker aan zitten betekent dit al dat dit te krap zal zijn.

Een goed passend vliegenmasker belemmert het paard niet in de bewegingen zoals eten en drinken.

 

 • KENTUCKY VLIEGENMASKER

  KENTUCKY VLIEGENMASKER

  Slim fit vliegenmasker van Kentucky. Dit vliegenmasker is van een zacht en elastisch lycra materiaal gemaakt wat perfect aansluit rondom het hoofd, zo biedt dit vliegenmasker de beste bescherming en is het toch comfortabel voor je paard.

  €44.50
 • RAMBO VLIEGENMASKER PLUS

  RAMBO VLIEGENMASKER PLUS

  Vliegenmasker met goede pasvorm. Komt niet in contact met de ogen door de buigzame rand van plastic.

  €47.95
 • AMIGO MIO VLIEGENMASKER

  AMIGO MIO VLIEGENMASKER

  Vliegenmasker zonder oren, beschermt je paard tegen vervelende vliegen en insecten.

  €19.50