DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

Gastblog ECOStyle: Minder stress dankzij een dopingvrije paddenstoel

Is je paard snel gestrest bij spannende situaties zoals wedstrijden, op de trailer of een verhuizing? Of kan je paard in de dagelijkse training wel wat meer innerlijke rust gebruiken? Misschien is ECOStyle ChillPill dan wat voor jouw paard! In dit blog vertellen we je meer over deze bijzondere pil op basis van een paddenstoel.

Wat is ECOStyle ChillPill?
De ChillPill is een 100% natuurlijke rustgever en maakt paarden minder stressgevoelig. Dé ondersteuning voor paarden met stress of in spannende tijden. Het bevat een optimale combinatie van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor meer innerlijke rust en een goede concentratie. Deze bijzondere pil is ontwikkeld op basis van de Agaricus blazei paddenstoel, ook wel de amandelpaddenstoel genoemd vanwege zijn specifieke amandelsmaak. Deze champignon behoort tot de krachtigste immuunsysteem-stimulerende paddenstoelen ter wereld!

Hoe werkt ECOStyle ChillPill?
De amandelpaddenstoel bevat een zeer hoog gehalte aan o.a. antioxidanten en polysachariden, dit zijn suikerachtige verbindingen. Deze hebben een belangrijke werking op het immuunsysteem en op het brein. Onderzoek heeft aangetoond dat de productie van zogenaamde neurotransmitters, signaalstoffen in de hersenen, wordt beïnvloedt door deze stoffen en er daardoor een effect op de gemoedstoestand van dieren optreedt. De ChillPill maakt paarden dus niet slomer, maar werkt echt rustgevend op het brein.
Vitamine C bevordert de opname van de antioxidanten en polysachariden uit de paddenstoel in de darm en ondersteunt zo de werking van de ChillPill. Daarnaast speelt vitamine C ook zelf een belangrijke rol bij het verminderen van stress en angst. Paarden kunnen zelf vitamine C produceren in de lever en hoeven dit niet vanuit de voeding binnen te krijgen, dit in tegenstelling tot de mens. Angst en stress leiden tot een verhoogde afgifte van het stresshormoon Cortisol, daarom bevat de ChillPill ook calciumcarbonaat en dicalciumfosfaat. Cortisol verhoogt de afgifte van calcium in de urine en verlaagt de opname van calcium in de darm. Een laag calciumgehalte in het bloed kan gevoelens van stress en angst vergroten. Uit de inmiddels vele ervaringen met deze bijzondere paddenstoel blijkt dat het natuurlijk rustgevend werkt en erg effectief is bij paarden met stress.

Wat is het verschil met MagnesiumCitraat?
Paarden met stress of nerveus gedrag krijgen vaak magnesiumcitraat. Bij stresssituaties gebruiken paarden extra magnesium, waardoor de magnesiumbehoefte groter wordt. Tegelijkertijd veroorzaakt een tekort aan magnesium stress en nerveus gedrag. Stress kan dus stress veroorzaken. Eigenlijk best logisch! Train je je paard intensief? Een paard verliest niet alleen magnesium door te zweten, ook geconcentreerd aan het werk zijn vergroot de magnesiumbehoefte. Sportpaarden hebben dus een verhoogde magnesiumbehoefte en het is belangrijk dat dit wordt aangevuld! Hoe meer een paard zweet en hoe meer een paard beweegt, hoe groter de magnesiumbehoefte van je paard is.

100% natuurlijk en dopingvrij
De ECOStyle ChillPill is niet alleen een 100% natuurlijk product, het mag ook bij wedstrijden gebruikt worden. Ideaal als je paard onrustig is tijdens het vervoer of als je de scherpe kantjes er vanaf wil halen bij spannende momenten tijdens wedstrijden. Heeft je paard last van wedstrijdspanning? Begin dan 5-7 dagen voor de wedstrijd met voeren voor een optimaal resultaat. De pillen hebben een paar dagen nodig om in te werken. Zo komt je paard optimaal aan start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.