DocHorse Blog

DocHorse Blog

It's all about Horses!

De 10 musthaves van Team DocHorse

In deze blog vind je een 10 favorieten van Team DocHorse. Deze producten worden door ons dagelijks gebruikt en zijn echt onze favoriet van 2018.

 

#1 TRM Curragh Carron Oil

Dit product is een zeer goede aanvulling op het dagelijkse rantsoen van je paard. De Curragh Carron Oil ondersteunt de conditie van de huid en vacht van je paard door het mengsel van essentiële vetzuren (die het paard niet zelf kunnen aanmaken), lijnzaadolie en calciumhydroxide. Deze olie kan gegeven worden wanneer er overgestapt wordt naar een ander voersoort.


#2 Kentucky Oornetjes

Deze prachtige oornetjes van Kentucky zijn echt onze favoriet! Er zijn vele verschillende varianten met glitters, parels en sparkling. Deze oornetjes passen zeer goed bij verschillende paarden en zijn ook verkrijgbaar in de standaard kleuren: blauw, zwart, bruin en grijs. Tevens zijn de oornetjes ook verkrijgbaar in soundless variant.

 

#3 Cal Rei – Topacio dekjes

Deze dekjes zijn ideaal voor de warme zomerdagen maar ook in de winter makkelijk in gebruik. De dekjes zijn zeer eenvoudig schoon te maken en drogen erg snel. De Topacio dekjes zijn afgewerkt met een kunstlederen bies en verkrijgbaar in diverse kleuren. Het materiaal van de dekjes is 3D spacer, dit zorgt voor een optimale drukverdeling en goede ventilatie.

 

#4 Global Medics – P-Block

Dit supplement is zeer geschikt voor paarden die op meerdaags concours zijn. Global Medics P block is een supplement die en pijnstillend en ontstekingsremmend effect. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en het product is ook dopingvrij. P Block is te verkrijgen in een poeder vorm en in tubes.

 

#5 NAF – Braid it Up

Hét product om perfect gladde knotjes en vlechten te krijgen. Sinds november 2018 ook verkrijgbaar in een mousse waardoor het verdelen van dit product nog makkelijker gaat. Door een klein beetje op je handpalm te doen en op de manen te verdelen worden deze iets stroever en is het makkelijker om strak te vlechten. De haren blijven nog steeds wel goed doorkambaar.

 

#6 Horseware – Amigo Bravo 12 dekens

Dé regendeken van dit jaar! Een super mooie deken waar je alle voordelen mee hebt zoals een aansluiting voor een liner, hals en heel goed waterdicht. De deken is door de liners op iedere weer soort aan te passen waardoor je paard altijd de perfecte deken op heeft. Deze dekens zijn verkrijgbaar met de bekende ‘V’ voorsluiting en de nieuwe Disc sluiting.

 

 

#7 Puur – Magnesium

Een zeer goed supplement wat zorgt voor een rustgevend effect en daarnaast bijdraagt aan een goede botkwaliteit. Dit product is verkrijgbaar in een 500 grams verpakking en wordt gegeven in poedervorm. Na enkele dagen is er al een duidelijk verschil te merken.

 

 

 

#8 Nibago – Trainingshoofdstel

Een super fijn hoofdstel voor het dagelijkse werk. Het hoofdstel wordt geleverd met teugels en is snel en gemakkelijk aan te passen voor verschillende paarden,  ook de sperriem is afneembaar. Het hoofdstel is verkrijgbaar in het zwart en bruin en in 2 maten.

 

 

#9 Excellence – Hoef Dressing Special bedding

Deze 100% natuurlijke hoefolie is uitermate geschikt voor paarden die last hebben van droge hoeven door vlas, zaagsel of krullen. Deze producten onttrekken vocht uit de hoef en hierdoor is het belangrijk om de hoeven goed te verzorgen. De hoef dressing bevat plantaardige glycerine en dit heeft een vocht inbrengende werking.

 

 

 

#10 Lemieux – zadeldekjes

De prachtige dekjes van Lemieux zijn er in diverse kleuren en vormen. Vele nieuwe kleuren zijn er in 2018 bijgekomen zoals olijfgroen, iceblauw, black currant en lichtroze. De dekjes zijn verkrijgbaar in dressuur- en veelzijdigheidsdekjes. Naast de bekende suede afwerking zijn de dekjes ook verkrijgbaar in mesh.